<style>.lazy{display:none}</style> На почивка в България или чужбина -
Туристическо

На почивка в България или чужбина

Вече сме към края на лятото и ей така без да се усетим след няколко месеца идва зимния сезон. Toва лято хита бе да се ходи на море в България. Естествено има 1001 места, където човек може да си почине, но на нашето море си е друго – езика си е български, няма проблем да си поръчаш, каквото искаш за хапване или пийване а и най-малкото си “у дома”. Естествено супер яките курорти и най-много хора има в курортите и хотелите в Слънчев бряг, Созопол, Китен, Албена, Златни пясъци и Несебър. Там кипи нощния живот на нашето черноморие, както си го знаем и както си го правим по български. Има супер много клубове и барове, а и цената на едно питие не е висока.
На фона на много други държави курортчетата ни са страхотни.

Като ниво имаме що годе добре хотели, дискотеки, ресторанти и други заведения, но ценичките на луксозните са малко завишени като за България според мен. В много случаи идва по евтино да си на почивка в Гърция, Турция или някоя друга държава от колкото тук. По тази причина в много от луксозните хотели ще чуете предимно руска и английска реч. България си е България – най-красивата и многообразна природа. Който е дошъл веднъж тук не му се тръгва, независимо от коя държава е но наистина вече попрекалиха нашите хотелиери с цените.

Но дали цените са високи или заплатите са ни ниски е друг въпрос. Истината е, че имаме много различен стандарт на живот, спрямо чужденците. Не мисля, че цените са кой зне колко високи за един англичанин, швед или германец. Забелязвате ли, че все пак всички туристи в тези основни дестинации идват с единствената цел да се отрежат от пиячка и да купонясват на воля. А колко ще им излезе това удоволствие в техните страни? Както се казва кеф цена няма, нали знаете, ама наистина много от хотелите станаха с много високи цени, уж сме в България а цените не са за нас. А и хората, желаещи спокойна семейна почивка какво получават? Бетон, асвалт, някоя чалготека близо до хотела и скъпо обслужване. Хотелиерите се натискат за чужденци, те правят оборота. Пък и на тях всичко им е без пари.

Чета по вестниците че тази година „2017 България открадна туристите на Гърция“, пък ние ходим на море в Гърция. Как става това?

Ако все пак решите да почивате на курорт в България, потърсете информация за хотелите в България, подредени по градове. Има няколко такива каталози, лидерите в туристическия бранш – безплатен портал давайки възможност на хотелиери и на търсещи хотел да участват безплатно.

Доста такива проекти стартираха през далечната 2006-2010 година и се разрастнаха и станаха водещи хотелиерски портали.
Подобни авторитетни туристическия портал дават безплатна информация за хотели по градове, цените и условията за настаняване, може дори да направите резервация. Изобщо са много полезни за посетителите, а дизайна и външния вид наистина грабват окото. Стотици, дори хиляди доволни клиенти редовно използват туристическите каталози и сайтовете с оферти за почивки. Най-доброто решение за търсещи и предлагащи хотели в градовете на България. Повечето такива сайтове с оферти за почивка предлагат и ВИП реклама за собственици на хотели – възможност за рекламна брошура на първа страница в сайта им.