<style>.lazy{display:none}</style> Необичайни автоаксесоари за автомобили -
Автомобилно

Необичайни автоаксесоари за автомобили

Автоаксесоарите са основен елемент от индивидуалността на всеки автомобил и показват същността на неговия притежател. Днес, когато единственият начин да бъдеш уникален, означава да бъдеш напред с технологиите, на пазара се предлагат странни, забавни и дори полезни по особен начин авточасти и аксесоари за автомобили.

Да снабдиш колата си със супермодерна автотехника не е трудно. Ще ви разкажем за някои от най-странните автоаксесоари, които могат да бъдат открити в онлайн магазините за авточасти.

Устройство „Антисън” – прилича на безжична връзка за мобилен телефон, но единствената му функция е да предпазва шофьора от заспиване. Пластмасовият датчик се закрепя на дясното ухо на водача. Издава пронизителен звук при накланяне на главата.

Аварийно чукче – аксесоар за безопасност на пътуващите. Има осем функции. В един и същ корпус съжителстват: чукче за разбиване на стъкло, ножче за разрязване на колан в случай на авария, фенерче, сирена, радио, зарядно за мобилни телефони.

Нагревател за купето – може да се използва за по-бързо загряване, ако климатикът не се е разработил и за размразяване на стъкла в случай на неработещ двигател или ако току що сте включили двигателя в студена зима. Захранва се от запалката. За целта двигателя не трябва да работи, ако например нямате гориво в момента, но ще натоварите акумулатора. При включен двигател, може да разчитате на по-дълга работа на устройството, но трябва да сте уверени че имате гориво във резервоара.

Очистител на въздуха – премахва всички миризми, прах и спори от купето. Върти се на 360 градуса. Понеже се зарежда от запалката, той има вградена розетка-запалка, за да не ограничава функциите. Отново може да работи при запален двигател или при спрян, ако нямате наблизо бензиностанция и изпитвате недостиг на бензин или дизел.

Авточайник – осигурява топла вода директно в колата. Зарежда се от запалката.

Йонизатор на въздуха – абсолютно задължителен автоаксесоар за любителите на здравословен живот. Изолира всички неприятни миризми и алергени. Вредителите бягат панически, а усещането във автомобила е на релаксиращ и чист въздух.

Вграден LCD монитор в огледалото за задно виждане. Освен, че ще е много модерно да имате монитор на огледалото си, този автоаксесоар всъщност е едно по-голямо огледало което може да ви свърши полезна работа в даден момент, например при паркиране. Задължителен автоаксесоар за жени шофьори.

Възглавнички за облегалките – да се шофира не е неуморително, при по-продължителни пътувания на дълъг път гърба има нужда от комфорт и почивка, а и кой би искал да си облегне главата върху нещо неестетично?

Странните автоаксесоари са много и е невъзможно да бъдат изброени наведнъж. Факт е, че в тясното пространство на автомобила могат да се поберат доста от удобствата, на които сме свикнали в дома или на работното си място. Те могат да бъдат признак на индивидуалност, но и на стремеж към лукс. При всички положения е важно да се отнасяме към колата като към лично пространство и да я наситим с автоаксесоари, които ни гарантират удобство и уют. Освен тези глезотии, разбира се на първо място е редовната поддръжка с качествени авточасти, редовно обслужване с масло и консумативи и не на последно място зареждане на качествени горива от бензиностанция в Сливен, София, Варна или друг град, където живеете или работите.

Оставете отговор