<style>.lazy{display:none}</style> Три причини да се влюбите в обученията -
Маркетингово

Три причини да се влюбите в обученията

Напоследък ставаме свидетели на голям растеж на търсене и предлагане на бизнес обучения, както на живо, така и виртуално. Фирми от всякакъв калибър решават своите проблеми с обучения и тренинги (и тийм билдинг). Обучаващите фирми са винаги на разположение.

Тази статия е написана в помощ на мениджъри човешки ресурси, които искат да изберат с коя тренинг компания да работят. Те вече са чули за тази възможност и вероятно биха искали да знаят дали това е правилния избор на организация за тренинги и обучения с висока бизнес ефективност.

Причина 1 – Обучение по мениджмънт и лидерство – не просто обучение, а семинар, тренинг и дискусия в едно.

Кой е най-големият страх на участниците в бизнес обучение? Да не се окаже, че са попаднали на скучна лекция. Обученията по мениджмънт и лидерство са тъкмо обратното. Лекционната част е сведена до възможния минимум (все пак не може и без малко знания, особено ако става дума за управление на проекти или маркетинг), но поднесена под формата на дискусия, въпроси и отговори. Фокусът е поставен върху съчетание между семинар и упражнения в интерактивна среда. А какво значи интерактивен? Например, ако не си съгласен с преподавателя, можеш да му го кажеш и той няма да ти обясни, че си тъп/а. По време на дискусията ще се опитат да разберат, какво имаш предвид и ако имаш различно и наистина по-добро решение на съответния казус, да го приемат.

Причина 2 – Всяко обучение по продажби специално за вашата организация.

Всяко обучение се базира на стройна (донесена от великата британска империя) теоретична част. Която в български условия я сработи, я не. Защото нашият балкански манталитет малко трудно възприема чужд акъл за подход към клиента или как се прави мърчандайзинг. Е, това значи, че обучителите, преди да започнат да обучават, първо ще съберат казуси, примери и въпроси от вашата професия, фирма и бизнес среда. И в семинара няма да се обсъждат отвлечени проблеми от някаква неназована чуждестранна корпорация, а ще се правят ролеви игри за преодоляване истински възражения на ключови клиенти и дистрибутори от България.

Причина 3: Хората ви ще научат много нови неща в обучение по човешки ресурси.

За всеки мениджър човешки ресурси не е важно, какви компетенции хората ще придобият по време на обучението, а какво ще използват след това в работата си. Тук се предлагат две решения: първо, изученият материал оставя трайни следи в паметта и се включва като рефлекс при съответната ситуация. Тоест, обученията се основават на съвременни теории за ученето като Колб, психологични модели, включително НЛП, както и техники на обучение базирани на полиперцепция, емоционална интелигентност и комуникационни теории. Второ, единично изолирано обучение има толкова ефект, колкото ако болен взима еднократна доза антибиотик и очаква дълготрайно подобрение. Тези курсове предоставят система от градирани обучения и семинари, които са интегрирани в ежедневната дейност на всеки обучаем, за да има смисъл (и ROI) от вложената инвестиция в хората.

Следствие: обучението е интензивно и забавно (особено, ако правите тийм билдинг), а на всичкото отгоре полезно за вас и вашата бизнес организация.

Оставете отговор