<style>.lazy{display:none}</style> Разходка до Крушунските водопади -
Туристическо

Разходка до Крушунските водопади

България е пълна с чудеса и Крушунските водопади са един много красив пример за това!

При вида на тези величествени водопади, хората не могат да намерят думи да опишат красотата им. Красотата не е само при водопадите, но и при еко пътеката с малки пътечки и дървени мостчета през които минавате, за да достигнете до водопадите. Природата около тях е непокътната от човешка ръка и само може да се радвате на красотата и величието на Крушунските водопади.

Колкото по-навътре в горската джунгла навлизате, толкова повече ще си мислите, че се намирате в приказка. Красотата ви оставя без думи, като започва от водна феерия от прагове, малки басейни, водоскоци, които не могат да се видят с просто око. Пътеката продължава своя път между езерцата и падовете, речни бързей и скали и вие имате чувството, че ще достигнете едно великолепно място на края на пътеката.

Какво обаче наистина се крие на края на пътеката за Крушунските водопади?

В края на Крушунските водопади има пещера, а от нея извира река Маарта, която е и създателката на тази величествена гледка. Вече иска ли ви се да скочите във водата? Може да си събуете обувките и да потопите краката си в спокойните води, които после стават на водопади. Само за да стигнете до самия извор на водопадите, вие вече сте видели една магическа приказка от природата.

Все пак трябва да ви упътим и къде се намира това приказно място. Както името подсказва, те са в близост до село Крушуна, Ловешка област. В началото на пътеката има места за паркиране, така че не си мислите, че ще се изморите прекалено. Самата живописна пътека е дълга около 500 м.

Горещо ви препоръчваме, преди да тръгнете по посока Крушунски водопади да заредите добре камера, телефон или всякакво друго средство за снимки. Местността е уникална и може да не видите друга като нея. Ако вече не сте се досетили след този дълъг и живописен път, най-голямото ви желание накрая ще е да си натопите изтощените крака в спокойната вода и да се насладите на гледката.