<style>.lazy{display:none}</style> Дизайн на малка баня -
Интериорно

Дизайн на малка баня

Собствениците на маломерни жилища като студиа, боксониери, гарсониери или дори популярните едностайни апартаменти, постоянно се сбъскват с липсата на пространство. Банята е едно от помещенията, които най-много страда от нефункционалните малки жилища.

С луксозните хидромасажни вани за баня, разполагащи с високотехнологични парни и хидротерапевтични функции, в наши дни е трудно да си представим как елементите за баня могат да бъдат по-сложни и по-модерни. Това говори, че банята, подобно на всяка друга област в къщата, се променя по отношение на функционалните и дизайнерски тенденции. Може да направете банята да изглежда по-голяма от реалните й размери чрез визуално „отваряне” на пространството и добавяне на повече „въздух”.

Използвайте пространството до последния ъгъл

Ъгловите пространства често не се използват от собствениците на жилища, тъй като те не знаят как точно да оптимизират квадратурата на малката баня. Тук на помощ идват съветите от професионални интериорни дизайнери. Тези места са чудесни за поставяне на ъглови шкафове, душ кабини, мивки или тоалетни, както и за средства за съхранение. Имайте предвид, че ако промените местоположението на една вече съществуваща мивка или тоалетна, преместването на водопроводната мрежа може да бъде по-скъпо от целия процес по обновяване на банята. Помислете за плюсовете и минусите на едно такова решение, за да определите дали крайния резултат си струва цената.

Пространството може да се използва и вертикално

Възползвайте се от вертикалното пространство, налично в малката ви баня. Вместо да купувате малък шкаф, който няма да побере всичките ви принадлежности от първа необходимост, по-добре помислете за включване на шкаф с колонка за съхранението им. Това ще ви даде много повече място за съхранение, като същевременно ще оптимизирате пространството. Вертикалната стойка за сушене на хавлии също е чудесно решение. Това ще ви осигури повече място за вашите кърпи, без да отнеме много място.

Избягвайте обемни шкафове и средства за съхранение

Шкафовете с големи размери могат да направят така, че банята ви да изглежда по-тясна. Ако пространството за съхранение е необходим елемент в банята, помислете за вградени модули. Може да използвате шкафове за вграждане с височина до тавана, както и отворени етажерки или рафтове. Определете къде са идеалните стени за тази цел и ще намерите перфектната зона за добавяне на мебели за вграждане.

Оставете отговор