Избирайте обувките според случая

Пазара днес е залят от много и най-различни видове обувки. За различни видове спорт, дамски обувки, мъжки, детски обувки, универсални и дори специализирани за хора с проблемни стъпала ортопедични обувки и какви ли още не. Дали всичко това е излишен пазарен трик, или наистина има значение вида на обувката да отговаря на нейното предназначение?

В действителност в специализираните магазини за спортни стоки например, могат да бъдат намерени маратонки за тичане, за фитнес, за аеробика и други. Каква е разликата между тях и има ли особено значение какъв ще бъде нашия избор? Оказва се, че при различните спортове се натоварват различни части на тялото по различен начин. Специалисти в областта са се опитвали да разработят обувки с различна форма на подметката и в допълнение със специално изградени стелки, маратонките за различен вид спорт предпазват именно тези по-застрашени от травма и пренатоварване области. Разбира се вероятно можете да попаднете и на фирми с не толкова качествени стоки, които целят единствено по-висока печалба и реклама. За да бъдете сигурни, може да проверите марката в интернет и да научите отзивите от други клиенти.

В духа на горното трябва да знаете, какъв спорт ще практикувате, на каква настилка, с какъв интензитет и натоварване и разбира се за какви нужди ви трябват: начинаещи, напреднали или полу професионален спорт. Има например голяма разлика между спортните обувки за тенис на червен корт и тези за трева или закрита зала.

Друго огромно разнообразие се наблюдава и при зимните обувки. Дамски боти, ботуши, апрески и други. Там разбира се избора е ваш в зависимост от това какви са желанията и личния ви стил. При избор на подобна обувка трябва да съобразите метеорологичните условия, защото дамски боти не могат да предпазят крака ви при наличието на голяма снежна покривка.

Важен съвет за дамите е, че при избора на модни обувки те трябва да се сачетаят успешно с дамската чанта и целия ви аутфит. Така ще постигнете една изцяло красива и изящна визия, заради която мъжете ще извръщат глава след вас. Ако обичате модните аксесоари, като слънчеви очила, шалче, сребърни бижута и шапка, то ще ви трябва опит и достатъчно наблюдения върху модните тенденции. Така ще знаете, по какъв начин да съчетаете дрехите, обувките, дамската чанта и аксесоарите в една обща изтънчена линия.

Без значение какъв вид обувка закупувате, не забравяйте че на първо място стои вашето удобство. Неудобната и неподходяща обувка може да ви донесе болки в краката, те да се измарят бързо, при по-продължително носене могат да бъдат дори причина за сериозна промяна на стойката ви. Вярно е, че съществуват най-различни красиви модели обувки, но не рискувайте здравето и комфорта си.

Винаги се стремете да съчетаете стил, удобство и ефективност! Само така ще можете да се наслаждавате на разходките!

You must be logged in to post a comment.