Как да съчетаваме златни бижута?

Как умело да съчетаваме златни бижута?

Носенето на златни бижута винаги ще бъде модерно и към почти всяко облекло може да се добави ефектен златен детайл. Съчетаването на всички аксесоари трябва да бъде обмислено, ако искате да получите добър резултат.

Можете например да използвате само едно от вашите олекотени златни бижута като акцент или две-три, които да завършват външния ви вид, без да го претрупват.

Понеже златото е класически метал, няма да ви е трудно да го съчетаете с различен по цвят и стил дрехи, с повода или дори с тена си. Модните стилисти и дизайнери препоръчват определени начини да направите това, а вие можете да се съобразите и с вкуса си.

Съчетаване с дрехи

Всички златни бижута за жени имат за цел да подчертаят женската красота. Как обаче да ги съчетаем с дрехите в гардероба си?

Тези от жълто злато най-добре ще се съчетаят с дрехи в черно, червено, изумрудено зелено и златно. Златните бижута много добре изпъкват на черен и червен фон, зеленото ще подчертае техния блясък, а върху златна рокля златното бижу ще придаде изключителна елегантност на цялостната визия. Винаги съобразявайте бижуто и с формата на деколтето. Освен с тоалета е желателно да помилите, дали украшенията ви са в тон с обувките и дамската чанта.

Съчетаване с повода

Търсейки красиви златни бижута онлайн, ще попаднете на хиляди предложения, сред които да откриете точното бижу за всякакъв повод. Когато говорим за ефектни златни бижута, София е най-подходящото място, в което можете да ги откриете.

Стане ли въпрос за златни бижута за мъже, съвременните господа обикновено залагат на синджир, ланец, пръстен, гривна или часовник. Те, също като жените, трябва да съобразят носенето на желания аксесоар с повода.

В ежедневието

Изборът на златни бижута за всекидневно носене е по-свободен и зависи от личните предпочитания. Важно е усещането за комфорт, но все пак подбирайте внимателно и с вкус.

На работното място

Не всички професии позволяват носенето на бижута, особено такива, свързани с машини. Освен това, отделни фирми имат строги правила, които изключват екстравагантността. Достатъчни са по-семпла гривна, пръстен, верижка или обеци. По-смелите аксесоари са подходящи за работно място, позволяващо по-небрежно облекло. Ако сметнете за неподходящи, сменете благородния метал и заложете на сребърни бижута.

На вечеря в приятелски кръг

При такъв тип неофициална вечеря може да откроите индивидуалността си с по-смел избор на златно бижу. Все пак не претрупвайте прекалено външния си вид, за да не се получи обратния ефект. Отново помислете, дали вашите приятели няма да почнат да шушукат зад гърба ви и да сметнат златните накити за помпозни и натрапчиви. Ако имате дори капка съмнение, заложете на сребърни бижута или нещо съвсем семпло.

При официален повод

За празници и официални поводи златни бижута са чудесно решение, ако искате да впечатлите с външния си вид. Дамски златен комплект или верижка и гривна унисекс комплект от бяло или жълто злато например биха добавили класическа елегантност към визията ви.

Съчетаване с тена

Златото е благороден метал, вариращ в различни нюанси и може да се съчетае лесно и с кожата. Хората с по-светла такава могат да избират злато с по-светли тонове. Ако имате по-тъмна кожа, биха ви подхождали бижута от злато с жълти или розови нюанси.

Най-важно е да не слагате прекалено много златни бижута. За по-неподправения външен вид аксесоарът, избран правилно, само ще бъде перфектно допълнение.

You must be logged in to post a comment.