<style>.lazy{display:none}</style> Пробиотици за здраве и кондиция -
Здравословно

Пробиотици за здраве и кондиция

Пробиотиците са микробни хранителни добавки, регулиращи баланса на благоприятните и неблагоприятните микроорганизми в тялото ни и намаляват процесите на гниене в червата и стомаха. Стрептококус термофилус, лактобацилус ацидофилус, бифидобактериите и лактобацилус булгарикус са пробиотици, които произвеждат множество витамини и аминокиселини (В1, В2, В6, В12, К), които спомагат за разграждането на храната и стимулират имунната система.

Най-редовно ги приемаме по естествен път, когато ядем кисело мляко и извара. Дори да се храним богато и разнообразно и да поглъщаме достатъчно пробиотични вещества с храната ни, е възможно нашият организъм да не може да ги усвои и да си набави нужното количество пробиотици.

Ако сте прекарали болест, и са били нужни антибиотици, тогава е добре да приемате пробиотици като допълнителна хранителна добавка. Заради силното си действие антибиотиците унищожават както благоприятни, така и неблагоприятни бактерии и нарушават баланса на чревната флора. На тяхно място се заселват паразити и гъбички. За да ги унищожите тях, на свой ред лекарите ви изписват нови антибиотици. Вместо да чакате положението да стане тежко, посъветвайте се с вашия лекар и след като сте пили антибиотик, започнете да приемате и пробиотици.

Интересно ви е как се предлагат хранителните добавки с пробиотици? Предлагат се на кaпсули, течности и пудра. Пудрата е замразена. Трябва да я разтворите в преварена вода и да приемете течността на гладно.

Течните пробиотици са най-непрактичния вариант. Те са с прекалено кратък срок на годност – до около две седмици, а ефективността на действието им е много ниска. За да сте във форма, най-добре е да използвате капсули пробиотици в комбинация с богати на пребиотици храни.

Оставете отговор