<style>.lazy{display:none}</style> Какво е Airprint? -
Технологично

Какво е Airprint?

Много приятел, дори тези които са фенове на ябълката ме питат, какво е Airprint? Този въпрос в края на 2017 година не звучи сериозно, понеже тази технология не е никак нова.

Какво трябва да знаем за технологията за печат на Apple?

Преди повече от 7 години Apple реши да заложи на една проста технология за печат. Както всички продукти и устройства и тя ще бъде достъпна с натискането само на един бутон. Това е философията на Airprint, патентована от Apple. До средата на 2009 година тя беше в своята бета версия, но след това сякаш не доби голяма популарност.
Airprint се стреми да бъде най-лесният начин за отпечатване за мобилни устройства. Да се разбира iPhone, iPod Touch и iPad. От компанията твърдят, че устройствата се вързват директно с принтера без да се инсталира нищо. С простият акт на натискане на бутона за отпечатване на това, което искате.

Airprint функцията е включена във всички съвременни поколения операционни система iOs. Дори в съвсем новата iOs 11.0.3, която излезе края на септември.

От името на компанията твърдят, че Airprint технологията е съвместима с голям брой модели принтери на пазара, включително и тези за лична употреба, както тези в офиса. Всички принтери, съвместими с технологията Airprint може да видите тук https://support.apple.com/en-us/HT201311. В списъка ще видите доста популярни устройства на повечето големи производители на принтери като HP, Brother, Kyocera, Canon, Lexmark, Epson и т.н.

От друга страна, компанията на ябълката се е свързала с HP, за да промотира своята технология Airprint на устройствата на марката.