<style>.lazy{display:none}</style> Какво трябва да знаете за съчетаването на дамските чанти? -
Модно

Какво трябва да знаете за съчетаването на дамските чанти?

Модерните жени и момичета носят своите дамски чанти и раници постоянно и ннавсякъде. Причината е, че чантата побира всички нужни документи, вещи, аксесора и дори най-необходимата козметика. Тук възниква въпроса, дали я съчетавате правилно с цялостния ви аутфит, тъй че чантата перфектно да допълва външния ви вид. Или обратното, купувате дамска раница или чанта, която ви харесва, без значение дали отива на дрехите и тялото ви? Модните аксесоари и подходящото им съчетание според случая, облеклото и фигурата са цяла наука, която изисква сериозни познания и моден усет. Най-важните фактори, които трябва да вземете предвид при избора на подходяща чанта, са облеклото ви и фигурата ви.

Избор на дамска раница и чанта спрямо дрехите

Дамската раница или чанта трябва цветово да подхожда на тоалета ви, за да допълни вида по един перфектен начин. Например, ако дрехите са в неутрални цветове, изберете цветна чанта, която да освежи визията ви. Ако пък дрехите ви са достатъчно цветни и шарени, по-добре се спрете на чанта в неутрални нюанси, за да постигнете баланс.

Едноцветните дрехи си отиват с шарени чанти и обратното. Не комбинирайте шарени тоалети с пъстри дизайни на дамски раници, обувки и чанти.

Размерът на чантата трябва да съответства на пропорциите на дрехите. Големите дамски чанти са стилни и красиви, но не подхождат на плажни рокли. Клъчовете са бляскави и привличат погледи, но не са удачни за ежедневното ви офис облекло.

Избор на чанта според събитието

Всяка самоуважаваща се дама трябва да има в своя гардероб поне няколко вида чанти. Не бихте си представили да отидете на бизнес среща с ежедневна дамска раница за гръб, която ползнате за разходка на децата в парка. Обратното също е немислимо. Ако отивате на романтична вечеря бихте заложили на елегантна чанта от кожа, която да си отива на сексапилния ви тоалет. Ако сте поканена на официално светско парти с високи изисквания към дрескода и през ум да не ви минава да вземете нещо по-различно от официална малка чантичка, която да си пасва с вечерната ви рокля. За ежедневни задачи, разходки с децата или ходене в офиса е възможно да ползвате както дамска раница, така и ежедневен модел чанта. Всичко зависи от събитието, изискванията към облеклото и хората около вас. Трябва да намерите баланса между това да сте актуална и да се вписвате в социалните клишета. Ако искате за разгледате много модели дамски чанти и раници вижте тук

Избор на чанта в зависимост от фигурата

Много жени правят сериозна грешка и не се съобразяват с фигурите си, когато подбират дамска раница или чанта. Ако сте висока и слаба, най-добре е да се спрете на средно голяма чанта, достигаща до талията ви, защото така ще създадете илюзията за наличие на извивки в тази част на тялото.

Препоръчително е дамите с по-едра горна част на тялото да изберат чанта с дълга дръжка, за да преместят фокуса от едрите си форми. Големите чанти също са много добър вариант.

Дамите със среден ръст най-добре да избират раници и чанти със среден размер, защото определено няма да изглеждат добре с прекалено големи чанти.

По-пълните дами не трябва да използват прекалено малки чанти, които буквално ще се губят на фона на фигурата им.

Не забравяйте, че освен да са практични и функционални, дамските чанти са и чудесен моден аксесоар, който може да подчертае идеално визията ви, ако е подбран правилно.

Ако пазарувате в близкия магазин на МОЛ-а ще ви бъде лесно да изберете, сред стотиците марки и модели. Когато търсите в Интернет и харесате някой красив модел дамска чанта или раница, то най-добре вижте параметрите като размери, за да се ориентирате, дали ще ви седи добре.

Оставете отговор