<style>.lazy{display:none}</style> Коледа по време на криза -
Семейно

Коледа по време на криза

Декември месец винаги е посрещан от всички с широки усмивки. Въпреки ниските температури и кратките дни, много деца го очакват с нетърпение и с ентусиазъм разказват на всеки за желанията си и писмата до Дядо Коледа. За възрастните хора този месец навява красиви спомени – цялата фамилия наредена около отрупаната маса. Младите семейства с нетърпение очакват деня в който да се опитат да пресъздадат за децата си настроението на ”тяхната” най-хубава Коледа, за която с удоволствие разказват всеки път, започвайки с “Когато бях малка…”

Предстоящата Коледа е застрашена от световната финансова криза, която помрачава голяма част от хората, техните чувства, мечти и надежди. Хиляди са тези, които останали без работа, задлъжнели с кредити към банките и борчове от познати. За тях декември не носи усмивки, а само мрачни мисли, упреци и самосъжаление, че техните деца ще са обречени на нищета. Българският мъж се чувства задължен да осигури за празниците всички продукти за празничната вечеря, подаръци за децата и коледно дръвче.

Жената от своя страна няколко дни предварително се старае да приготви най-вкусните ястия и най-красивите коледни сладкиши. Винаги е било така и въпреки кризата Коледа пак ще е същата. Без значение как и от къде, винаги ще се намерят средства за покупките и коледните подаръци, въпреки че няма всичко да е от най-качествените, а най-вероятно от най-евтините продукти. Вероятно е коледните подаръци да не са от големите скъпи вериги за детски играчки, а ще са някоя китайска стока от “Всичко за един лев”, дръвчето няма да е живо – за пореден път майките ще изкарат изкуственото дръвче от миналата година.

Но Коледа ще има! Всички ще се съберат да споделят скромната вечеря, ще се разменят малките подаръци с много и сърдечни пожелания.

Коледа винаги ще носи радост и усмивки!

Оставете отговор