<style>.lazy{display:none}</style> Маркетинг на маркетинга -
Маркетингово

Маркетинг на маркетинга

Ако един предприемач използва само една медия за своя маркетинг, той няма да стигне много далеч. Маркетингът трябва да се разпростре и да обхваща колкото се може повече медии. Този похват се нарича всъщност кръстосан маркетинг.

Опитният предприемач знае, че една медия функционира по-добре, когато поддържа връзка с други такива. Един конкретен пример. Когато изготвите примерно телевизионен клип за вашия сайт, вие не би трябвало да се задоволявате САМО с това. Рекламирайте сайта си и чрез директен маркетинг. И това не е достатъчно обаче. Споменавайте сайта си и във вашия сиг-файл. Нека сиг файлът насочва освен това и към телемаркетинга. Така едната реклама ще „наторява” другата. В края на краищата от тези ваши усилия ще избуят великолепни растения.

Ако не използвате кръстосан маркетинг, вие всъщност не рекламирате! Ако участвате примерно в изложение, вие би трябвало да публикувате ваша реклама в каталога на изложението, но трябва да продължите рекламната дейност, като поставяте рекламни листовки в стаите на хотела, приютил гостите на това изложение. Това е то – маркетинг на маркетинга!

Вашите потенциални клиенти са човешки същества, а хората са еклектични. Те насочват своето внимание към различни медии, затова вие не бива да се осланяте САМО на една медия. Трябва да сте буквално навсякъде – в Интернет, във вестниците, в електронните медии, в платените реклами на Google Adwords, в социалните мрежи като Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, VKontakte и много други. Трябва да прилагате позволените и подходящи SEO техники, за да излиза сайта ви на челни места при търсене в Гугъл. Вече е задължително сайта ви да е подходящ за мобилни устройства или да има отделна мобилна версия, така че да бъде удобен за мобилните потребители.

Дизайнът на уеб сайта ви и рекламите, които пускате трябва да бъдат в един маркетингов тон, т.е. всеки който види рекламата да я асоциира лесно с вашия бранд, от там с продуктите или услугите, които предлагате. Това е така наречената корпоративна идентичност и включва лого, запазен цвят, типичен шрифт, форми на рекламата и т.н. Например ако ви попитат с кой бранд бихте асоциирали онова кученце от рекламите на застраховки, веднага ще се сетите че става въпрос за SDI. Естествено не трябва да изпадате в крайности и да се опитате да направите най-малоумната реклама, само и само да влезете в главите на хората. Да, те ще ви запомнят, но може би никога няма да поръчат от вас.

Желаем ви успех

Оставете отговор