<style>.lazy{display:none}</style> Незабравим сватбен ден - как да го организираме -
Семейно

Незабравим сватбен ден – как да го организираме

Няма нищо по–красиво от момента, в който двама души заявяват пред света, че принадлежат един на друг. В суматохата около големия ден, обаче, има доста детайли, които всяка двойка забравя. Ако сте наели сватбен агент, то той ще Ви подскаже пропуските. Но ако сте двойка, която иска да свърже този ден не само с красивите мигове, но и с неизбежните тревоги и нерви, които (хайде признайте си) съдържат и известна доза очарование, то ето няколко съвета към нежните половинки, за да може всичко да мине перфектно. В своя десетгодишен опит Йоана Икономова, управител на сватбена агенция, е забелязала следните пропуски:

1. Поставете рамки на бюджета си: нека си признаем – не всеки може да си позволи сватба, без да се замисли за малките хартийки в портмонето. Често улисани в стремежа да направят своя сватбен ден като в приказките, булките (така е, не се крийте) купуват или поръчват необходими аксесоари за своята сватба без да се замислят много, много. Така накрая, като дръпнете чертата се оказва, че не само сте изхарчили маса пари, но и сигурна съм (поне така беше на моята сватба), половината от нещата вече не Ви харесват. Оправданието, че това е Вашият ден и всичко трябва да е прекрасно залъгва само собствената ви съвест и евентуално бъдещия младоженец, който Ви обича безрезервно. Затова предварително си изгответе бюджет. Ако не сте наели сватбен агент, който да Ви помогне, то Йоана препоръчва: „потърсете информация за всичко необходимо – от поканите, през ритуалите, подаръци за гостите, украса на ресторанта и т.н. След това пообиколете малко сватбени бутици (а това го можем дами, нали) и се ориентирайте в предлаганите атрибути и цени. Решете какво точно искате и си направете таблица с предполагаем бюджет. И не забравяйте – поставете графа непредвидени разходи. Така няма да бъдете изненадани, ако нещо изскочи в последния момент. Това е един прекрасен начин не само да знаете, колко можете да си позволите да платите за дадена стока или услуга, но и да постигнете желания ефект от приказен ден, без да се чудите ще ви останат ли пари за меден месец.

2. Избора на сватбена рокля: може би сте от жените, които винаги са визирали, как трябва да изглежда сватбената рокля. А може и просто да влезете, в който и да е сватбен бутик и да си избере, това което ви е хванало окото от първия път. Може и няколко месеца да събирате идеи, да видите модните тенденции, да обиколите и като цяло да се ориентирате в пазара за рокли и костюми. Каквото и облекло да изберете, не забравяйте – трябва да се чувствате удобно в него. „Няма по-ужасен спомен за младото семейство от неудобни дрехи, което се отразява на цялостното настроение”- казва Йоана. И наистина – представете си цяла вечер гостите да внимават да не би да Ви настъпят шлейфа, или роклята Ви е толкова тясна, че като хапнете малко и се появява онова коремче, което се опитваме да скрием по време на снимките. Съветът: “При избора на сватбена рокля и костюм, винаги имайте едно наум, че прекарвате почти 20 часа в нея. Каквото и облекло да изберете, ако се чувствате комфортно в него, то Вие ще бъдете ослепителна ”. След като изберете булчинската рокля може да помислите за подходящи аксесоари към нея. Тук се включва официалната чанта, обувките, бижутата, воала и т.н. Те трябва да бъдат избирани внимателно, за да не се окаже че обувките ви са неудобни или чантата не ви седи добре. Имайте предвид, че официалната чантичка трябва да бъде малка и фина, а не все едно отивате на пазар до магазин Фантастико.

3. Първият танц на младото семейство: сватбеният ден е фантастичен. Ритуалите са минали, речта на кума е приключила и гостите са готови да танцуват до зори. И в този момент, вие осъзнавате, че трябва да станете и да откриете дансинга с Вашия първи танц. Всички погледи са отправени към вас… Но как ще танцувате – дали ще бъде мятане на ръце, крака и уши във всички посоки или елегантно ще си хванете ръцете и ще се понесете по дансинга. „Всеки останал детайл от вашия сватбен ден е планиран до съвършенство, защо да не вземете няколко урока при професионалист? Стандартният пакет е четири урока и ви е гарантирано, че ще смаете приятели и роднини с малко по-раздвижена хореография”- съветва екипа на сватбена агенция.

4. Избор на група/DJ: изборът на музикалното оформление е от изключителна важност. Работата на DJ или на вокалиста на групата е не само да създаде настроение, но и да бъде водещ на вашата сватба. „Заложете на сигурното – не се впускайте да търсите DJ или група по Интернет. Задължително е те да ви бъдат препоръчани. Ако пък сте запознати с тяхната работа и сте убедени в техния професионализъм още по-добре. Не забравяйте да се видите с тях предварително – дайте указания за типа музика, който искате да звучи и не се притеснявайте да поставяте условия. Това е единствения начин да сте убедени, че вашият ден е перфектен и гостите ще се забавляват”.

А сега може да се впуснете в обикаляне по бутиците или разглеждане в Интернет на вашата мечтана булчинска рокля

Оставете отговор