<style>.lazy{display:none}</style> Перфектната безплатна обява -
Маркетингово

Перфектната безплатна обява

Много хора в днешно време ползват Интернет за покупко продажба на стари вещи или техника втора употреба. Но знаете ли всъщност, как да напишете перфектна обява. Ето ви няколко насоки, към които да се придържате ако искате да имате повече разглеждания на обявата си успешна продажба в по-кратък срок.

1. Информиращо, но кратко заглавие

Заглавието трябва да е написано точно, без излишна информация. Важно е то да отговаря на двата най-важни потребителски въпроса Какво? и Къде?.

Например ако продавате монитор напишете в заглавието:
– марка и модел на монитора
– ако има гаранция го укажете

Пример как трябва да изглежда заглавието : „Продавам монитор DELL P2416D в гаранция”
По този начин формулирано заглавието ви отговаря автоматично на въпроса, Какво продавате!

НЕ Е НУЖНО ДА СЛАГАТЕ ТЕЛЕФОНИ, ЦЕНИ, ПРОМОЦИИ, И КАКВИ ЛИ НЕ ПОДРОБНОСТИ!

БЪДЕТЕ КРАТКИ, ТОЧНИ И ЯСНИ В ПИСАНЕТО НА ЗАГЛАВИЕ!
Основната цел на заглавието е да предизвика първоначален интерес в купувача , а не да има много написано и нищо да не казва и да буди недоумения.
Слагането на цена в заглавието на обявата може да даде някаква заблудена представа за продукта, но не я слагайте използвайте специално направеното поле за цена. Повярвайте ще е многократно по ефективно, отколкото да сложите цена и в заглавието на обявата.

2. Подробно описание

В описанието трябва да сложите най-важното за продукта. Без лъжи или романи.
Когато продавате продукт или услуга, поставете се на мястото на клиента! Клиента не е глупак няма да хвърли пари на вятъра! Не го забравяй, затова бъди честен и ясен в описанието на продукта или услугата. Нужно е подробно да опишете, както външния вид, така и функционалното състояние на предлаганата стока. Желателно е да напишете и причината за продажба, например продавам си стария лаптоп, защото преминавам на компютър и нямам нужда от преносимо устройство. Или предлагам стария си смартфон, понеже си купих по-нов

3. Качествени снимки

Снимката показва самият продукт и вдъхва доверие в купувача. Задължително е да добавите поне няколко снимки във вашата обява, ако все пак искате да стигнете до продажба. Снимките трябва да бъдат качествени и да показват външното състояние на продавания предмет.

Ако продавате бебешка количка снимайте детайли, за да се увери бъдещия собственик, че не е много ползвана, няма изцапано, няма скъсано или протрито. Може да снимате бебешката количка сгъната и отворена, да й снимате сенника, коша от вътрешната страна, гумите и предпазния борд.

Ако продавате лаптоп или друг технологичен предукт като смартфон, монитор, клавиатура или мишка подходете по подобен начин. Снимайте устройството от всички страни, за да се видят отблизо портовете като hdmi, lan, usb, cd dvd, card reader, захранване и т.н. Снимайте дисплея, за да покажете че няма изгорели пиксели и надрасквания по екрана. Също е важно да го снимате в работно състояние със заредена операционна система или някоя програма, така ще покажете, че устройството е функциониращо. Може да покажете и няколко важни теста от програми за benchmark като SiSoft Sandra, HWInfo, 3D Mark, PassMark, Geekbench, CPU-Z, CrystalDiskInfo и други. Така ще покажете състоянието на твърдия диск, температурата на процесора, производителността на видеокартата и прочие. Давайки подробна и авторитетна информация за компютъра или лаптопа, вие ще спечелите уважението на другите потребители и ще може да защитите цената, която търсите на устройството.

4. Други елементи на малките обяви

– Етикети – Някой сайтове имат такава функционалност, чрез която може да добавите етикети (ключови думи) . Ако поставите тагове, които подробно да опишат вашия продукт имате шанс за по-лесното намиране на обявата, както в търсачката на сайта за обяви, така и в Интернет. Така посетителите (потенциалните клиенти) могат да попаднат на вашата обява. Понякога с цел по-добра видимост на обявите, тук потребителите прибягват до малки хитрости. А именно да пишат етикети /тагове/, които описват подобни на техния продукт. Например вие продавате процесор Intel 7700k. Тогава бихте могли да сложите тагове, отделени със запетайки като Intel, overclock, 7700k. Но ако искате повече видимост може да добавите и такива като AMD, Ryzen и модели процесори, които знаете че в момента са много търсени и популярни, дали защото са нови, лесно се овърклокват или просто имат най-добрия баланс качество с цена.

-Добавяне на уеб адрес – Някой сайтове за обяви предоставят възможността за добавяне на уеб адрес (URL). Ако имате фирмен сайт ще бъде добре да го добавете за повече информация. С добавянето на вашият сайт вие не губите нищо, а напротив печелите безплатна реклама с линк към вашият сайт.

Оставете отговор