<style>.lazy{display:none}</style> Само вода не е достатъчна за млада кожа -
Здравословно

Само вода не е достатъчна за млада кожа

Няма жена, която да полага грижи за своята кожа и да не е чувала съвета да пие повече вода.

Досега винаги се е смятало, че достатъчният прием на вода прави кожата еластична и свежа и предотвратява нейното остаряване..
Експерти от британския център по хранене са на мнение, че това е един от най-широко разпространените митове, който няма научни обоснования.

Според тях за здравето на кожата много по-важен е начинът на хранене. Учените съветват жените ежедневно да консумират зеленчуци и плодове, съдържащи големи количества от витамините: А, В, С и Е. При недостиг на тези витамини кожата губи влага, загрубява и е лесно податлива на възпаления.

Експертите не пропускат да напомнят, че важни фактори за преждевременното състаряване на кожата са тютюнопушенето и неразумното излагане на слънчеви лъчи.

Разбира се, учените не отричат необходимостта от достатъчен прием на вода ежедневно, тъй като това е важно за цялостното здраве на човека, но са категорични, че за вида на кожата са по-важни изборите, които правим по отношение на храненето си и козметиката.

Проведена анкета дава основание да се твърди, че много от жените не са добре запознати с ролята на слънцезащитните кремове и определено ги подценяват.

Излагането на различни атмосферни условия също е сериозен аргумент за загрубяване на кожата. На епидермиса влияят, както вредните UV слънчеви лъчи, така и вятъра и студа през зимния период.

По тези изброени причини е желателно да се вземат мерки по избор на качествена козметика, съобразена с кожата ви, подходящи слънчеви очила, здравословно хранене и разбира се нужното количество вода за вашия организъм.

Оставете отговор