<style>.lazy{display:none}</style> Градинска ножица с вградена батерия -
Семейно

Градинска ножица с вградена батерия

Красивата и пленяваща погледа градина изисква постоянно много и редовни грижи. Всеки градинар знае, колко е трудоемко подрязването на листа и клони от храсти, дървета и най-вече от живия плет при оградата. А след това ни чака и основно почистване на падналата растителност.

Работата с обикновена градинска ножица може да бъде доста уморително, и дори да предизвика болки в ставите или мускулна умора на другия ден. Но всичко това вече е в миналото с помощта на Ciso – иновативна акумулаторна градинска ножица с вградена литиево-йонна батерия. С едно натискане на бутона тя е способна да отреже мека дървесина с диаметър до 14 мм и твърда дървесина с диаметър до 9 мм с чист и гладък срез. Идеална е за поддръжката на цветя, храсти дори тънки овошки.

Посредством иновативната байпасна режеща система с неподвижен контранож тя реже бързо – един срез в секунда. Работещият с нея трябва само да освободи бутона от позиция за защита от случайно пускане и ножицата е готова за работа. Патентованата система „Power-blade” спомага за отличните и сигурни резултати при рязане. За по-голяма безопасност системата се състои от водещ подвижен профил без остри кантове и един поставен назад подвижен остър нож. Бутонът за безопасност предотвратява случайно включване и рязане. За подмяна на режещата система е достатъчно само развиването на една гайка.

Благодарение на вградената 3.6 V литиево-йонна батерия 1.3 AH, Ciso е малка и лека. Нейното тегло е само 590 гр. Компактният дизайн позволява на любителите-градинари да достигат с акумулаторната ножица и до скрити и труднодостъпни клони.

Ергономичната дръжка улеснява работата и намалява натоварването на мускулите на китката, ръката и рамото.

Батерията на Ciso не предполага по-различно използване от това на подобна батерия в лаптоп например. Тя притежава всички предимства на литиево-йонната технология – без намаляване на мощността от първия до последния срез, минимално саморазреждане – акумулатор, който не е използван дълго време, не е необходимо да се зарежда отново преди използването му и няма ефект памет. Така че Ciso е готов да реже, дори ако дълго време не се е налагало да го ползвате и може да бъде зареден във всеки един момент, без батерията да бъде увредена.

Зарядното устройство зарежда напълно празна батерия за пет часа. Щом веднъж батерията е изцяло заредена, то енергията й е достатъчна за 500 среза на средни клони с диаметър 9 мм. Благодарение на ESP-технологията на Bosch – електронна защита на акумулаторните клетки – литиево-йонната батерия на Ciso има дълъг живот и може да бъде използвана в рамките на 700 цикъла на зареждане без да бъде увредена.

Градинската акумулаторна ножица Ciso на Bosch можете да оформяте градината, зарязвате лозето – и дори бамбук.

Оставете отговор