<style>.lazy{display:none}</style> Как да съчетаем цветовете в жилището -
Интериорно

Как да съчетаем цветовете в жилището

Една добре замислена и изпълнена цветова схема може да направи вашият дом невероятно красив. Не е нужно да се ползват много скъпи бои или мебели за постигане на добър ефект. За да може всички ние да направим своя дом уютен, трябва да се фокусираме върху цветовете и изграждането на цялостната палитра. Не трябва да се тревожите за цветовите тенденции, които идват и си отиват. Цветовете трябва да отразяват вашата уникална същност.

Случвало ми се е да вляза в дома на мои познати и да не харесам това което виждам, въпреки че всичко е модерно и ново, вътре няма атмосфера, няма живот. Така го усещам аз, разбира се на тях им допада цялостната визия. Смятам, че освен това е нужно много повече, идеята е да вдъхнем живот на дома ни. Можете разбира се да разгледате хиляди сайтове и списание, но все пак вие също имате стил и е добре всичко в дома ви да отговаря на него.

Ако вече сте избрали обзавеждането, използвайте го за изграждане на цветната палитра. Намерете цветовете, които допълват и подобряват обзавеждането. Ако не разполагате с помощ от страна на любимия, потърсете в природата. В началото на лятото в планината или в гората има свежи и разнообразни цветови палитри, които могат да бъдат интегрирани във вашия дом. Ако снимате с цифров фотоапарат, после на компютър лесно можете да получите номер на цвета, който харесвате.

Можете да погледнете в многобройните сайтове за обзавеждане, за цветови съчетания, комбинации и декорации и да се спрете на това, което най-цялостно ще отрази вашата същност. Ето пример за спалня с добре съчетани цветове.

Ако все още не можете да се спрете на нещо конкретно може да обърнете внимание на съветите и препоръките на някои от експерти. Аз лично се съобразих с някои от препоръките описани по-долу, когато имах тази нелесна задача, но като цяло, обичам по-наситените цветове. Смело и с размах използвах много по-наситени и силни нюанси в част от помещенията. Резултатът беше много добър, а и постигнах точно това което исках.

Ето и следните предложения:

Експертите препоръчват да ограничите избора на цветове до два в стая.

Един цвят трябва да доминира, а другите да го допълват.
Да се повтори основния цвят в стаята повече от веднъж, това дава чувство за пълнота.
Използвайте ярки цветове, ако желаете да създадете драматична или по-интимна и чувствителна обстановка.
Неутрални цветове напр. бежово въвеждат фокуса на мебелите. Свържете съседни стаи със същия цвят и след това променете и вторичния оттенък.
Архитектурни детайли или стилове, които са координаторни елементи в една стая, като колони, камина, стенни отвори и прозорци трябва да се подчертаят, със силни контрасти цветове.
Никога не използвайте силен контраст в малки стаи, тъй като това ще ги направи да изглежда още по-малки. За предпочитане са цветовете от светлата палитра.
Може да се постигне ефекта една стая да изглежда по-голяма. Това става когато избирате цвета на вашите мебели същите като вашите стени.
Можете да подберете интересни текстури и модели, когато се използва една цветова схема в стаята. Това ще създаде мистерия и драма в космоса. Също така не се колебайте да обхванете цялата стена с бяла романтична завеса. Това е нова тенденция, която се използва в много съвременни хотели и къщи в наши дни.
Когато използвате цветна боя трябва да решите кои елементи във вашия дом да се подчертаят с нея. Можете да използвате цвета или при обзавеждането или при боядисването на стените, никога едновременно в двете. Погледнете тази кухня, колко добре съчетава цветовете.
Най-доброто нещо при цвета е, че можете да експериментирате безкрай. Ако не можете да смените мебелите, можете да пребоядисвате вашето пространство (хол, спалня и трапезария) с нова цветова палитра, която отразява вашите индивидуални вкусове или да се доверите на магазините за мебели, който да допълнят новият декор.
Целта е в края резултатът да ви хареса. Това означава, че сте успели да уловите собствения си дух и успешно сте го пресъздали в атмосферата около вас.

Оставете отговор