<style>.lazy{display:none}</style> Какво е необходимо за успешна рекламна кампания? -
Маркетингово

Какво е необходимо за успешна рекламна кампания?

В днешно време е нужно да бягате много бързо, за да седите на едно място. Това означава, че ако искате бизнеса ви да просъществува и да се развива трябва да използвате всички възможни рекламни канали, където може да популяризирате вашия бизнес. Това включва дигитални маркетингови канали като присъствие в социалните мрежи, фейсбук реклами, Google Adwords, SEO – оптимизация за търсачки, както и по-традиционните канали като печатна реклама, външна реклами и други.

Външна реклама

Външната реклама води своето начало още от древността, когато египтяните са поставяли обелиски на публични места, за да популяризират закони или да разпространят някаква съобщение сред народа. В днешно време външната реклама, като едно от най-мощните рекламни средства изпълнява далеч по-комерсиални цели. Външната реклама е всяка реклама, която облъчва потребители извън домовете им. По своята същност външната реклама е повече от 100 различни формата. Конструкцията на различните видове рекламни съоръжения позволява посланията да въздействат в движение както на пътуващите в моторни превозни средства, така и на пешеходците.

Неонова реклама

Това е може би най-атрактивната и използвана на запад система за рекламиране на бизнеси. От нея се възползват всички големи брандове. Тя напоследък е изместена от LED таблата, на които могат да бъдат прожектирани висококачествени анимации, видеа и текстове, приличащи досущ на телевизионните канали.

Билбордове

Билбордовете от промазан винил са най-разпространеният вид външна реклама, която се е превърнала в неделима част от ежедневието. Билбордовете могат да бъдат срещнати по блоковете, по булевардите и по магистралите. Използват се за имиджова реклама или за реклама на нов продукт, който трябва да бъде представен на широка аудитория. Специалистите по маркетинг и реклама препоръчват билборд рекламната кампания да се осъществява на ротационен принцип като се ангажират няколко различни локации, което позволява местоположението на рекламата да бъде променяна по време на самата рекламна кампания. Рекламните пана от винил на билбордовете са най-често с размери 4х3 м. За подобна рекламна кампания може да се обърнете към някоя агенция или просто към печатница или студио, предлагащи печат на винил и монтаж върху договореното предварително място.

Мегабордове

Мегабодовете са външни рекламни пана с големи размери. Използват се за дългосрочна реклама по автомагистралите и жилищните сгради в града. Предназначени са за brand awareness реклама, която цели да позиционира даден продукт в съзнанието на хората. Често, поради големите им размери, с цел по-доброто укрепване се използват усилени шевове, капси, въжета.

Спиркозаслони

Външната реклама по спирките или спиркозаслоните са рекламни пана, разположени по спирките на публичния транспорт, задноосветени, с площ 1,80 х 1,20м. Характерно за този вид реклама е, че тя е насочена основно потребителите, които използват градския транспорт. Времето, което те прекарват в изчакване на превозните средства е достатъчно, за да бъдат запознати с продуктите обект на реклама. Препоръчва се рекламата по спирките да бъде ротирана на 1 месец – да се променя изображението или да се променят „наетите” спирки, поради ежедневното облъчване на чакащите пътници и неизменно настъпващият момент на „слепота” по отношение рекламното послание. Другият основен принцип при този тип външна реклама са кратките, точни и ясни послания, които тя трябва да предава

Рекламни сувенири

Думата сувенир произлиза от френски (souvenir) и означава „за спомен”. Сувенирите са тениски, шапки, ключодържатели, визитници и други дребни рекламни подаръци, които са емоционално обвързани с мястото или човекът (фирмата), който ги е подарил. По тази причина специалистите препоръчват рекламните сувенири да не изглеждат прекалено евтини, а напротив да носят някаква допълнителна полза, да бъдат нещо практично, което ще се използва от човека, на когото са подарени.

Рекламните сувенири, които фирмата подарява на своите клиенти и партньори винаги са се считали за признак на престиж и стабилност на фирмата. Корпоративните подаръци винаги са били израз на уважение и отделено внимание, освен това са изключително полезен „инструмент” при насърчаване на продажбите, както и като част от цялостната имидж-реклама на фирмата.

Много реклавни агенции предлагат външна реклама/мега бордове, билбордове и сити лайтове в цялата страна/сувенирна реклама, печатна реклама/менюта, каталози, календари, изработка на сайтове, презентации, брандиране.

История на календара

Календарът е система за организиране на времето, като основната цел е да се пресметне времето между отделни събития. За по –прецизно отчитане на интервалите, календарът е разделен на календарни седмици, а най-малката единица е ден.

Календарът възниква още в древността. Счита се, че първият календар води началото си от 30 в. пр. Хр. – лунен във Вавилон и слънчев в Древния Египет. Съвременният слънчев календар произлиза от египетския, чиято година има 365 дни. А съвременният грегориански календар е въведен в България през 1916.
Според изследване на Фрейзър, през 1987г., според различните си религиозни схващания и нагласи за света, различните народи в света се използват около четиридесет вида календари.

Добрата рекламна агенция може да ви предложи дизайн, изработка и печат на богато разнообразие от стенни и настолни календари, чрез които да рекламирате своя бизнес или да използвате като работен календар.

Екипът от професионалисти помага на всеки клиент, прекрачил прага на офиса ни, да реализира своята успешна рекламна кампания и да изпрати точните послания до своите клиенти.

Оставете отговор