<style>.lazy{display:none}</style> Какво се крие зад Dell Studio 17 (1747) -
Технологично

Какво се крие зад Dell Studio 17 (1747)

Безспорно е, че през 21 век технологиите се развиват с шеметна скорост и постоянно се променят в зависимост от изискванията на пазара и потребителите. Съществува и обратния процес, а именно новите трендове се налагат и формират желанията на потребителите. Факт е обаче, че днешното мобилно поколение иска преносими компютри, които да имат добри характеристики, но и да са стилни и уникални по своя външен дизайн. Гиганта в производството на качествени сървъри, компютри и лаптопи Dell най-накрая осъзнаха това и решиха да разнообразят гамата си от предимно черни и сиви нюанси за своите компютри, като създадат нещо различно.

Компанията наскоро представи на широкият пазар и своите потребители новите, по-добри лаптопи от серията Studio 17. Прочети по-надолу и ще разбереш много за новият 17 инчов Dell.

Характеристики на Dell Studio 17 с поглед към хардуера

  • Intel Core i7 720QM процесор
  • 17 инчов дисплей
  • 4GB DDR3 RAM (2x 2GB)
  • ATI Mobility Radeon HD 4650 1GB
  • Wireless
  • 9 клетъчна батерия
  • уеб камера
  • операционна система:Windows 7 Home Premium

Конструкция и дизайн на Dell Studio 17

Преди фирмата предлагаше тежки и дебели преносими компютри с много опростен стил и дизайн. Обаче новият Studio 17 е по-тънък от предхождащите го модели и много по-красив. Лаптопът се предлага в различни цветове: рубинено червено, зелено, черно и други. Отгоре капака е с матирана повърхност, което допълнително предпазва ноутбука от надраскване. Панелите са трайни и са устойчиви на огъване при по-силен натиск. Отвътре основата на лаптопа е направена от гланцирана пластмаса и за да ти изглежда винаги чист и без петна от пръсти, трябва редовно да го забърсваш със специален препарат или кърпички.

Екран и високоговорители

Дисплея на Studio 17 е с много добра наситеност на цветовете и отличен контраст. Компанията този път залага на резолюция HD+ или казано в брой пиксели 1600х900, отколкото на WXGA, което предлага и по-високо качество на изображението. Но все още по-малките от 1080P дисплеи, показват че са стандартни за почти всички конкурентни модели.

Вертикалният ъгъл на гледане при Dell Studio 17 има по-добра видимост, но при хоризонталният ъгъл на гледане цветовете се открояват по-добре и по-ярко.

Феновете на качествения звук ще бъдат зарадвани от JBL стерео говорители, които издават много висок звук, доста над средните високоговорители на други лаптопи. Колкото и да са качествени и мощни, не забравяйте че говорим за лаптоп и нямате шанс да тормозите с него съседа си.

Клавиатура и тъчпад на Dell Studio 17

Клавиатурата е много хубава и удобна за писане. Тя е в пълен размер, като клавиатурите на настолните компютри. Клавишите са големи и меки и реагират на съвсем лек допир на пръстите.

Чувствителността на тъчпада на този модел е уникална, улавя дори и най-малкото докосване. Тъчпад бутоните също са удобни за използване, но във форумите се срещат мнения на потребители, които коментират, че усещат леко дразнещ звук от натискането им.

Портове и функции

Studio 17 включва два USB порта, един ESATA/USB комбо порт, VGA,HDMI и Display Port –out, LAN, две гнезда за слушалки и порт за FireWire 400. Разширителните слотове включват слот за Express Card/34 и SDHC-четец за карти.

Dell Studio 17 включва и акселерометър за защита на твърдият диск в случай на изтърване на компютъра.

Топлина и шум

При нормални условия на работа лаптопът се охлажда добре и работи безшумно. Но когато системата е натоварена се нагрява повече и издава лек шум.

Батерия

Батерията е 9 клетъчна и издържа около 3-4 часа, но всичко зависи от начина на работа, натоварването и вашите навици.

В заключение

Dell Studio 17 включва всичко онова, което можеш да искаш от един лаптоп – красив дизайн и отлични характеристики. Лаптопът ще ти върши отлична работа както в професионалните ти задължения, така и в ежедневието ти.

Плюсове на модела

много добър звук на високоговорителите
красив външен дизайн
голям екран с добро представяне на цветовете
сравнително висока резолюция, идеална за работа и мултимедия

Минуси на модела

голямо тегло, близо 4 кг.

Оставете отговор