<style>.lazy{display:none}</style> Всичко за новият нетбук HP Mini 311 -
Технологично

Всичко за новият нетбук HP Mini 311

Популярния нетбук HP Mini 311 е един от най-добрите мини лаптопи излизали някога на пазара. От „Hewlett Packard – България“ получихме уверение, че определено никак няма да съжаляваме, ако се сдобием с един такъв компактен лаптоп. А дали наистина е така, прочети по-надолу, за да разбереш или виж видео представянето на модела – https://www.youtube.com/watch?v=kilMt-3LoF4

Представяне на HP Mini 311

В този лаптоп са включени Intel Atom N270 процесор, 1 GB споделена памет и 160 GB твърд диск. Едно от основните неща, с които този лаптоп впечатлява е малкото му тегло, което е само 1,5 кг. и NVIDIA ION графиката, която осигурява на потребителите много по-добро качество на гледане на HD видео.

Новите Mini 311 на външен вид много приличат на по-старите модели Mini 1000, различават се само по-размерите, защото Mini 311 е малко по-голям. С една дума нищо съществено не се е променило по отношение на начина на изграждане или проектиране на най-новото поколение на нетбуците Мини. Дизайнерите от компанията HP са решили да запазят и почти същата клавиатура, голям тъчпад и сравнително ниската цена, като на Mini 1000.

Дизайнът на „мини бележника” е изчистен, модерен и стилен. Няма излишни елементи, които да се чувстват не на място или да придават някакъв натруфен вид на преносимия компютър. Капакът е с матирано покритие, което е отлична защита срещу появата на драскотини. Дисплеят на мини компютъра е 11 инча и от всичките страни по краищата си е покрит с черна гланцирана повърхност. Цялата външна част на шасито е комбинация от гланцирана черна пластмаса, гланцирана пластмаса в сребрист цвят и матирана черна пластмаса. Ако се притесняваш, че от толкова пластмаса по себе си нетбука няма да е устойчив, не е така. Но понякога при носене или преместване е възможно да се чуе лек шум от скърцане.

Екран и резолюция

11,6 инчовият LED екран е с резолюция 1366×768 пиксела. Гланцираната повърхност на дисплея спомага за подобряването на цвета и контраста, но се забелязва съвсем леко, че цветове изглеждат някак „измити”, тоест няма достатъчна наситеност. Хоризонталният ъгъл на гледане е по-добър от вертикалният.

Озвучаване

Вградените високоговорители са изключително добри като за 11 инчов лаптоп. Качеството на звука е доста прилично, но нивото на басът определено не е. Разбира се и в този случай не трябва да пренебрегваш слушалките или външните говорители.

Клавиатура и тъчпад

Мини лаптопът HP Mini 311 разполага с една много удобна, много практична и лесна за употреба клавиатура в пълен размер. Разстоянието между самите клавиши е по-малко от на стандартните клавиатури, но имайки предвид размерите на нетбука, това е напълно нормално. Тъчпадът е с гладка повърхност и пръстите много лесно се плъзгат по него. Тъчпад бутоните също лесно се ползват, но се натискат малко по-силно и издават лек неприятен шум от това.

Портове

Преносимият компютър разполага с богат набор от портове. В състава на малкият компютър се включват три USB 2.0 порта, 4-в-1 четец за карти, жак за слушалки / микрофон, Ethernet порт и два видео изхода под формата на VGA и HDMI, както и защита против кражба.

Охлаждане и батерия

При нормална работа с HP Mini 311 шума от вентилатора почти не се усеща, а когато системата е по-натоварена се охлажда много добре. Продължителността на един цикъл на батерията е до 6 часа, затова машината е доста подходяща при по-продължителни пътувания.

Хардуерни параметри

– Процесор: Intel Atom N270 процесор 1.60GHz (533MHz FSB)
– Рам памет: 1GB DDR3 SDRAM
– Твърд диск: 160GB 5400 RPM SATA HDD
– Дисплей: 11,6-инчов WSVGA + (1366×768)
– Видео карта: NVIDIA ION LE
– Wireless
– Размери (В х Ш х Д): 0.78-1.20 х 11,4 х 8,0 инча (включително фута)
– Батерия: издръжливост до 6 часа

Плюсове

– използва NVIDIA ION графика
– подобрен подбор на портовете
– батерията издържа дълго

Минуси

– процесорът е слаб
– неудачни тъчпад бутони

Оставете отговор