<style>.lazy{display:none}</style> Колко струва професионалния уеб дизайн -
Маркетингово

Колко струва професионалния уеб дизайн

Вашият бизнес се нуждае от уеб присъствие? Вариантите са толкова много, но от какво наистина имаме нужда и каква е цената му? Можем ли да си го позволим?

Съвременните уеб решения са изключително гъвкави и вариантите като платформи и ценови нива са почти безброй. Не може да се отговори на въпроса „колко струва един уеб сайт”, тъй като цената за уеб дизайн зависи от огромен брой фактори и може да варира от 299.00 лв. До 299 000 лв. в зависимост от изискванията и сложността на изпълнение.

Нека разгледаме основните варианти за уеб дизайн и цени.

Уеб дизайн по поръчка

Когато бизнесът ви се нуждае от уеб сайт със специфични възможности за администрация, интеракция с потребителите или генериране на специализирано и нестандартно съдържание, не винаги е възможно да се ползват готови решения. В тези случаи обикновено цената се определя на база часовете работа необходими за написване на конкретните уеб приложения от отделните екипи и може да варира в огромни граници. Разбира се не всеки уеб сайт се нуждае от толкова сложна функционалност, ето защо на пазара за уеб дизайн услуги има огромен брой предварително подготвени.

Пакетни предложения за уеб дизайн

В днешно време почти няма компания за уеб дизайн, която не предлага предварително дефинирани пакетни услуги на фиксирана цена. В тези пакети обикновено са предвидени основните функционалности, които са напълно достатъчни за нуждите 80% от клиентите.

Разнообразието от пакети варира, но основните предложения, които присъстват в каталога на почти всички фирми са:

Статичен сайт за малка фирма, която няма нужда от честа актуализация на съдържанието
Динамичен сайт с административен панел и възможност за създаване и редактиране на страници
Онлайн магазин
Блог и др.

Основно предимство на тези пакети е цената им, която обикновено е в границите 400 – 1500 лв. За сметка на това пък за всяка функционалност, която не е включена в пакета се заплаща допълнително.

Добър вариант за гъвкав уеб сайт е изработката на такъв базиран на някоя от многото Open Source CMS системи. Такива са например WordPress, която е създадена като платформа за блог, но успешно се прилага и за изработка на стандартни сайтове, OpenCart – система за онлайн търговия и много други.

Много компании обаче нямат нужда от наистина уникално уеб присъствие или ограниченият им бюджет не позволява разработката дори на сайт по предварително дефиниран пакет. Ето защо в последните години набира сила нов вид уеб дизайн услуга –

Уеб дизайн по шаблон (template)
Основните предимства на подобни сайтове са ниската цена и изключително краткия срок за публикуване онлайн. Често такъв сайт може да бъде закупен на цени под 300 лева и да бъде активиран в рамките на 48 часа.

Като недостатък на голям брой от този тип предложения можем да посочим следните фактори:

• Безплатните шаблони и автоматично създадените сайтове далеч не изглеждат привлекателно

• Голяма част от шаблоните не са оптимизирани за различни браузъри

• Кодът им не е структуриран правилно за по-лесно идексиране от търсещи машини

• Използването на безплатни шаблони изисква поне основно познаване на HTML, CSS а понякога и Flash технологиите.

• Липса на форма за контакти или изискване за познания по HTML и PHP за да я накарате да работи

• Остава нуждата от хостинг и домейн, или получавате домейн и e-mail от типа www.vashata-firma.druga-firma.com и vashata-firma@druga-firma.com

Има обаче и компании за уеб дизайн, които предлагат варианти за сайт по шаблон без типичните за този тип продукти недостатъци. Срещу цена, която е в горната граница на диапазона за този тип услуга може да получите и сайт отговарящ на следните критерии:

• Избор на професионално изработен шаблон по категории

• Модерен дизайн

• Съвместимост със всички популярни браузъри

• Google friendly структура

• Публикуване до 24 часа след предоставяне на информацията

• Собствен домейн от типа www.vashata-firma.com/.net/.org/.eu

• Безплатен хостинг за 1 година

• Неограничен брой e-mail акаунти от типа ime@vashata-firma.com/.net/.org/.eu

• 3 месеца безплатна поддръжка

• Регистриране в основните директории и търсачки или SEO оптимизация на ежемесечен план.

На пазара разбира се има много други услуги и варианти. От вас зависи да анализирате внимателно своите нужди и след като ги дефинирате правилно да намерите правилният изпълнител, който най-добре ще отговори на вашите очаквания.

Оставете отговор