<style>.lazy{display:none}</style> Компютърните игри в днешно време -
Технологично

Компютърните игри в днешно време

Компютърните игри в наше време са далеч по-различни от времето,когато са били просто за убиване на времето. Днес виждаме цяла индустрия за милиарди долари,която може да влияе върху голям брой от хора по целият свят.

За жалост положението започва да излиза извън контрол. През последните години видяхме как деца умират от своята “страст” по игрите, като забравят да се хранят или да пият вода. Водени от своята страст те често забравят истинският живот или го заменят за виртуалният, защото в него се чувстват по-добре и ако имат проблеми там те ги нямат. Въпреки,че човек може да избяга малко или много от сивият живот, игрите водят до загуба на социални контакти и липса на комуникативни умения, което довежда някой хора до така нареченият асоциален тип на поведение.

Другата страна на нещата,която се свежда до нормално време прекарано в компютърни игри има и своите положителни страни като например развиване на умствените способности на играча. В крайна сметка виждаме двете страни на нещата и колко е малка границата между тях. Всеки трябва да прецени за себе си, кое е в рамките на нормалното и с кое прекрачва границата.

Друг важен момент е,че трябва да се засили контролът върху игрите, които излизат на пазара. Например много фирми правят игри неподходящи за деца и младежи. В тези игри има прекомерно насилие и се дава лош пример на новото поколение. На игрите трябва задължително да има текст, в който се предупреждава за съдържание, което не се препоръчва за деца. Точно поради тези причини бяха повдигнати обвинения към фирмата Rockstar заради нашумялата игра GTA (Grand Theft Auto), в която героят трябва да се занимава с престъпна дейност и да сее разруха из целият град. Скандалите винаги биват заради възмутени родители, който купуват играта на децата си без да забелязват, че играта не е предназначена за деца. Всички тези проблеми могат да бъдат решени, ако има реална система за оценяване на съдържанието на игрите и хората бъдат по-внимателни,защото може да има негативни последствия от играта на тези игри.

Оставете отговор