<style>.lazy{display:none}</style> Ревю на Toshiba mini NB205 -
Технологично

Ревю на Toshiba mini NB205

Новият лаптоп на Toshiba носи логичното за размерите си име на модел Mini NB205. Този модел е проектиран, за да бъде навсякъде с вас при път, почивка или бизсен, в града или на коленете ви в леглото като ви помага да имате винаги достъп до Интернет. Голямо предимство е, че е лек и се пренася лесно дори в дамска чанта или компактна раница за лаптоп. Той е един от най-добрите нетбуци излезли на пазара през първите 10 години на 20-те век. Нека сега го погледнем по-отблизо.

Характеристики на лаптоп Toshiba mini NB205

-Екран:10,1 инча
-Процесор: Intel Atom N280
-Графика: Intel GMA 950
-Wireless
-Bluetooth
-Твърд диск: 160 GB
-Уеб камера: 0,3 мегапиксела
-Операционна система: Microsoft Windows XP Home SP3

Конструкция и дизайн на Toshiba mini NB205

Този модел на Тошиба е първият нетбук произведен от японската компания, но проектът със сигурност е един от най-атрактивните в тази категория, които сме виждали. Той се предлага в много цветове – черен, бял, червен и други. Капакът на екрана е направен от тънка пластмаса, а логото на Тошиба в цвят сребърен металик е разположен в центъра. Интересното е, че бутона за захранването е в средата на екранната панта, което не е най-добрата позиция за този бутон. Защото може да се задейства случайно, докато е вътре в раницата или чантата. Истината е обаче, че бутона е изключен, докато капака е плътно затворен.

Екран и говорители

Контраста и яркостта на дисплея на този модел са наистина много добри. Цветовете са ярки и наситени. Също така мини лаптопа е с висока разделителна способност на матрицата. Гледането на снимки и видео е истинско удоволствие, макар и дисплеят да е сравнително малък. Хоризонталният ъгъл за гледане е по-добър от вертикалният.

Звукът от вградените говорители е подходящ за слушане на кратки мелодии, но като цяло качеството на звука е под средното ниво за нетбук категорията. Ако си мислиш, че ще можеш да озвучаваш цялата си стая с този лаптоп, ще останеш разочарован.

Клавиатура и тъчпад на Toshiba mini NB205

На пръв поглед клавиатурата изглежда като една от най-добрите сред този вид преносими компютри. Клавишите са хубави и големи с отлично разстояние за предотвратяване на печатни грешки. Но поради тънките и гъвкави пластмаси от които са изработени, ако пишеш по-бързо и натискаш по-силно клавишите, ще имаш чувството, че бутоните подскачат под пръстите ти. За сметка на това пък тъчпадът е един от най-добрите. Накратко Тошиба използва изцяло наличното пространство и дава на потребителите един широк, голям и удобен тъчпад с лесни за използване тъч бутони.

Портове

Toshiba mini NB205 разполага с три USB порта, VGA изход, микрофон и слушалки, Ethernet, SD/SDHC слот за карти. Допълнителна екстра към този нетбук е, че можеш в един от трите USB слота да зареждаш мобилният си телефон или пък МР3 плеър.

Опред: SD слот, тъчпад бутони и светлинен индикатор

Отзад: екранна панта и батерия

Отляво: VGA изход, отвори за охлаждане, микрофон и слушалки, Ethernet, USB за зареждане на телефон

Отдясно: два USB порта, Security Lock слот

Топлина и шум.

Лаптопът се охлажда добре, дори и когато е пренатоварен. Но тогава охлаждащият вентилатор вътре в мини компютъра започва да издава доста силен звук и звучи като слаб сешоар. Като се има предвид множеството вентилационни отвори, вградени в компютъра е изненадващо, че този вентилатор работи толкова много.

Батерия

Лаптопа се характеризира с дълга издръжливост на батерията. Дори при постоянна работа с него, той издържа близо 9 часа.

Плюсове

– голям и удобен тъчпад
– издръжливост на батерията до 9 часа

Минуси

– слаба пластмасова конструкция
– слаби високоговорители
– някои от бутоните на клавиатурата не са поставени на удачното място

Оставете отговор