<style>.lazy{display:none}</style> Лаптоп ASUS UL80VT - поглед отблизо -
Технологично

Лаптоп ASUS UL80VT – поглед отблизо

Сигурно на земята няма технологично запознат човек, който да не е чувал за компанията Asus или с пълното й име AsusTek Computer Inc. Най-вероятно всички знаят, че това е тайванска компания с почти 30 годишна история. Компанията е основана през 1989 година в град Тайпе от 4-ма хардуерни инженери, работещи до скоро за Acer. От тогава компанията минава през много върхове и трудности, но е факт че в момента тя е един от основните производители на всякаква компютърна техника и периферия. При това с много добро качество и отлична цена за предоставяните възможности и функции. Малцина знаят, че Asus е съкращение от For the Arts & Science Undergraduate Society.

А сега да поговорим за техния модел ASUS UL80VT

И този път инженерите и дизайнерите на лаптопи с марка ASUS са се постарали да ни впечатлят. ASUS UL80Vt е красив и тънък, с изтънчен дизайн и издръжливост на батерията до цели 10 часа. Прочети цялата статия, за да научиш всичко за този стилен преносим компютър или виж видео представяне в YouTube https://www.youtube.com/watch?v=Nv1Fw-Lgs1Q.

Примерна конфигурация на ASUS UL80Vt

• 14-инчов дисплей с LED осветление
• Windows 7 Home Premium 64-битов
• процесор: Intel Core 2 Duo SU7300 Ultra Low Voltage
• Рам памет: 4 GB DDR3-1066
• Твърд диск: 320GB 5400RPM (Seagate Momentus 5400.6/ST9320325AS)
• Wireless
• Оптично устройство: DVD Super Multi Drive
• 8-клетъчна литиево-йонна батерия (5600mAh)

Конструкция и дизайн

UL80Vt разполага с първокласен дизайн. Капакът несъмнено е най-атрактивната част на преносимият компютър със своята правоъгълна форма и алуминиево покритие. Цялата конструкция на UL80Vt е изградена от здрава пластмаса (с изключение на капака), а повърхностите са гланцирани. Капакът обаче е крехък, въпреки покритието си от алуминий. По краищата на екрана от вътрешната страна, пластмасата е много неустойчива.

Екран и високоговорители

ASUS UL80Vt е с 14-инчов LED дисплей и резолюция 1366×768. Яркостта е на ниво, а изображенията изглеждат ясни. На открито обаче слънчевите отблясъци пречат понякога за ясна картина. Недостатък е слабият контраст, което понякога кара снимките да изглеждат леко размазани. За да имаш най-добър ъгъл на гледане, екрана трябва да е прав. За професионалистите ще бъде минус, факта че екрана е гланцов и се виждат много отражения и отблясъци.

Високоговорителите са слаби, почти без никакъв бас. Ако искаш да имаш силно озвучаване, по-добре прикачи лаптопа към по-силна озвучителна система.

Клавиатура и тъчпад на ASUS UL80Vt

Клавиатурата изглежда на пръв поглед стилна, а между клавишите има допълнително разстояние. Лошото е, че клавишите издават повече шум от необходимото, което в даден момент може да стане много дразнещо. Тъчпадът е с гланцирана повърхност, но боравенето с него отначало може да ти се стори трудно. Тъчпад бутоните са леко шумни и малко трудни за натискане.

Лаптопа от всички страни и портове

Отпред: говорители
Отзад: батерия
Отляво: слот за зареждане на батерията, отдушник за топлина, VGA изход, HDMI, два USB слота, жакове за микрофон и слушалки
Отдясно: DVD Super Multi оптично устройство, четец за карти (MMC / MS / MS-Pro / SD / XD), слот за USB, Ethernet

Топлина и шум

Охладителната система работи много добре като за компактен лаптоп и не издава излишен шум. Само когато компютъра е изключително натоварен, започва да шуми повече.

Батерия

До преди 2-3 години Asus имаха проблем с захранването и издръжливостта на батерията, но това като че ли остана вече в миналото. Батерията на UL80Vt издържа без да се зарежда впечатляващите 9 часа, дори и ако постоянно работиш на преносимия компютър. Така че, когато спре тока или там където си, наблизо няма контакт, няма да се притесняваш толкова много, че на лаптопа ще му падне батерията.

Накрая мога само да добавя, че лаптопа има наистина много красив и стилен дизайн и като цяло изглежда чудесно.Заради красивия и стилен дизайн и някои отношения е много подходящ за дамски лаптоп. С тънкия си дизайн и малко тегло, той спокойно може да влезе и в малко по-голяма дамска чанта или компактна раница за лаптоп.

Естествено като всеки технологичен продукт също така има и някои недостатъци.

Да обобщим технологичното ревю на ASUS UL80Vt

Плюсове на модела:

-красив дизайн
-дълъг живот на батерията
-охладителната система е добра и работи много тихо

Минуси на модела:

– не много сполучливо направена клавиатура
– неподходящ тъчпад
– нуждае се от повече контраст
– гланцов дисплей
– няма вграден Bluetooth

Оставете отговор