Правилен избор на наливни парфюми

В днешно време всеки знае или усеща, че големите брандове и марки на известни фирми или познати от медиите лица са изместили предлагането на наливни парфюми на пазара. В това разбира се, няма нищо лошо, защото пазара е свободен и потребителите сами избират, какво желаят да купят. Естествено това се случва под влияние на цялата маркетингова машина, която от десетилетия ни облъчва, че трябва да изберем точно този парфюм, точно за този повод или за този сезон.

Рекламите ни втълпяват, че няма да сме най-силния и независим мъж, ако не притежаваме парфюм Paco Rabanne например, или няма да сте най-неустоимата и красива жена, ако не си купите последния най-скъп парфюм например на Carolina Herrera. Благодарение на много социални и психологически експерименти, маркетинговите специалисти си играят с нашите стереотипи и ни вкарват в коловози на мисленето.

Но, както вече споменахме има и алтернатива под формата на наливни парфюми, и тази част от уханията си заслужават вниманието ни.

Наливните парфюми са били единствените парфюми преди 100-тина години, освен това те са били доста скъпи и може би доста по естествени от сега. Но модерното общество и жаждата за качество и лукс малко по малко ги изместиха от мястото което заемаха на пазара.

Все пак да си купиш наливен парфюм е изключително лесно и много по евтино. Както предполагам сте запознати 50-60% от стойността на парфюма се формира, заради бранда, опаковката и рекламата за която е платено, той да се популяризира. Останалите 20 до 30% са печалба и едва 10-20% са стойността на продукта който купуваме.

Тази формула е валидна и за много други маркови продукти от модната, технологичната и автомобилната ниша. Това разпределение важи за модните облекла на скъпите и бутикови брандове, за марковите слънчеви очила, за дамските чанти на най-известните производители. Също така е напълно вярно за технологичните гиганти, сами знаете колко струва един лаптоп Mac и колко струва аналогичния му вариант от друга марка.

Но да се върнем на темата за наливните парфюми и защо има смисъл да купим такъв.

Докато наливните парфюми не са по малко качествени, просто те нямат марка, нямат красив флакон и красива опаковка, нито ще чуете всеки 3-ти човек да говори за тях, но бъдете сигурни има много качествени и добри ухания под формата на наливен парфюм.

Достатъчно е да се разходите в някой МОЛ и със сигурност ще попаднете на магазин, предлагащ подобни аромати. Препоръчваме ви да изберете марка, която все пак е популярна и предлага добро качество. Важно за вашето здраве са компонентите, които се влагат в направата на всеки различен аромат от даден наливен парфюм.

You must be logged in to post a comment.