<style>.lazy{display:none}</style> Разпределете калориите -
Здравословно

Разпределете калориите

Ако сте свикнали да затискате глада между закуската и обяда с междинно дохранване, по-добре ревизирайте графика си. Отказът от междинно хранене води да отслабване, което е по-голямо от това при наличие на междинно хранене. Изследването е правено в период една година и представя извода, че малкият интервал между сутрешното и обедното хранене унищожава ефекта на междинната закуска – трупат се допълнителни калории и доброто намерение се компрометира. Нашият съвет е да станете по-късно, да закусите умерено и да обядвате навреме,за да не се изкушавате между сутринта и средата на деня.

Посягайки към храната между двете основни хранения, почти сигурно ще търсите и друга междинна закуска. Учените обаче не отричат полезността на петкратното хранене. Разбира се, те не дават гаранции за отслабване, ако не се въведе балансирана диета – плодове и зеленчуци в умерени количества, доставящи полезна целулоза. И най-важното – храната да се приготвя чрез щадящи храносмилането процедури.

Но каквото и да решите за вашето меню, не забравяйте, че вода трябва да се приема почти в излишък. Добрия воден баланс дава на организма енергия, витализация и нормална среда за всички процеси в клетките. Повечето диетолози препоръчват деня да започне на гладно с чаша хладка вода. Някои нутриционисти /толкова модерна стана тази професия вече/ препоръчват лъжичка мед, разтворен във водата. Защо не и чаша чай. После през деня пийте поне по 1 чаша от 250 мл. вода на всеки час. Така би трябвало да достигнете до порядъчно количество от 1,5-2 литра вода дневно. Не е желателно да се пие вода по време и веднага след хранене. Изчакайте да мине поне час след яденето, преди да посегнете към водата.

По този начин чрез балансирано хранене и достатъчно прием на вода би трябвало да живеем 100 години и повече. Нали така?