<style>.lazy{display:none}</style> Ревю на Samsung N120 -
Технологично

Ревю на Samsung N120

Днес ще ви представим още един представител на най-малкия и компактен клас преносими лаптопи – модерните нетбуци.

Параметри на Samsung N120

  • Intel Atom N270 процесор
  • 1 GB Ram
  • 10.1 инчов дисплей с LED осветление
  • 160 GB хард диск
  • 6 клетъчна литиево-йонна батерия
  • Bluetooth
  • продава се в бял и черен цвят
  • Опционално може да се закупи с Windows XP Home Edition

Конструкция и дизайн

Всички нетбуци обикновено имат едни и същи специфики, така че дизайнът е всичко, когато става въпрос за продажба на един нетбук. Дизайнерите на Samsung N120 са свършили чудесна работа с дизайна – това е един от най-стилните и красиви 10 инчови компютри. Изработен е от висококачествена пластмаса. Всички повърхности на този лаптоп имат матово покритие с лека текстура, освен екрана и екранните панти. От двете страни на дисплея са високоговорителите ,а уеб камерата е вградена в горната част. Капакът е прикрепен към основата на лаптопа чрез две хромирани панти. Покритието по ъглите на N120 изглежда много красиво с ленти с хромирани елементи.

Екран и говорители

Samsung N120 поглед на екрана отгоре Samsung N120 поглед на екрана отляво
Лаптопа е с 10,1 инчов широкоекранен дисплей(16:9) с резолюция 1024/600 и LED осветление. Контраста и яркостта са отлични, N120 дава без съмнение една отлична картина. Светлинните индикатори за дисплея са осигурили равномерно разпределение на яркостта

Звука не е от най-силните качества на този модел преносим компютър на Самсунг. Ако имаш големи очаквания за бас и звук, ще останеш разочарован. Най-добрият начин да се насладиш на аудиото на нетбука са слушалките.

Клавиатура и тъчпад

С клавиатурата се борави лесно и удобно, макар и да е малка има почти всички бутони, като на една стандартна клавиатура. Тя обаче има и някои недостатъци-Windows бутона е от дясната страна ,докато повечето в повечето клавиатури е отляво. Друг странен аспект на клавиатурата на този лаптоп е настройването на звука-отляво и отдясно клавишите със стрелки могат да контролират силата на звука.

Тъчпада е с подходящ размер, за да съответства на 10 инчовият дисплей. Тя е с матова повърхност. Тъчпад бутоните представляват едно цяло парче пластмаса, което ги прави тихи и с добра чувствителност при кликане.

Портове

Отляво: Power бутон,,10/100 Ethernet,отвори за охлаждане,два USB порта

Отдясно: жакове за слушалки и микрофон, USB, VGA изход ,Kensington Lock слот, вход за захранване

Отпред: SD слот за карта

Отдолу: Батерия

Охлаждане

Нетбука остава сравнително хладен и тих, дори докато работи активно. Вътрешните компоненти не произвеждат много топлина, а малкото която е произведена излиза от лявата страна, през малък вентилатор за охлаждане. Вентилатора е изключително безшумен.

Батерия и автономна работа

Батерията на N120 издържа повече от 8 часа без да се зарежда. Това го прави изключително удобен и подходящ за дълги пътувания. Може да разчитате на нетбука, че няма да ви остави в критична ситуаци и може да приключите своята работа или комуникация. Самото зареждане става сравнително бързо с включения в комплекта оригинален адаптор

Финални думи за Samsung N120

Плюсове:

– атрактивен дизайн

– удобна клавиатура и тъчпад

– високо качество на дисплея

– батерията издържа сравнително дълго

Минуси:

– неправилен избор на разпределение на някои бутони на клавиатурата

– няма слот за Express Card

– малко количество оперативна памет, която ограничава възможностите за работа с повече програми

Оставете отговор