<style>.lazy{display:none}</style> Какво представлява Bitcoin -
Технологично

Какво представлява Bitcoin

Напоследък много хора ме питат какво ми е мнението за Bitcoin. Което е някак си нормално при положение, че има голям интерес. Дори вчера 24.09.2017 на борсите Bitcoin-а подмина цени от 3900$ за 1 BTC. След няколко разговора с приятели и познати усетих, че нито аз, нито хората, с които говоря сме достатъчно добре запознати с технологията за да можем да я коментираме Биткоина. Виртуалната валута започва да става все по-популярна и вече се използва от много хора. Заради това и реших и аз да разширя малко знанията си за Bitcoin.

Какво обаче все пак е Bitcoin?

С две думи това е виртуална валута. Ако обаче искате да разберете малко по-подробно за какво става дума най-добре изгледайте тези видео презентации:

Как работи Bitcoin

Автори на клиповете са от организацията Khan Academy. Реших да продължа серията с още няколко техни клипа по темата Биткойн. Материята е малко по-сложна, но пък ако ги изгледате ще придобиете доста добра представа как точно работи Bitcoin. Клиповете са на английско, но мисля, че блога ми се чете основно от образовани хора и това не би трябвало да бъде проблем.

Колко Bitcoin-a има в света

Последната година Bitcoin е една от най-популярните теми в интернет. Предполагам, че това се дължи най-вече на растящата му цена. Поради засиления интерес към тази тема реших да пусна още едно видео от същата поредица. От него ще разберете колко Биткоина има в света и от какво точно зависи това. Защото за разлика от останалите валути като долари и евро, Bitcoin има ограничение и няма централна банка която да си го създава когато и скимне… което всъщност е и едно от най-големите предимства на крипто валутата. Също така ще придобиете представа кога ще бъдат добити всички Биткоини и как „миньорите“ ще печелят пари след това.