<style>.lazy{display:none}</style> Защо да изберем термостатни смесители -
Интериорно

Защо да изберем термостатни смесители

Всяка година хиляди хора страдат сериозно от термични шокове или попарвания причинени от резки смени в температурата на водата докато си взимат душ, мият си ръцете или са във ваната и ползват съответно своите смесители за баня. Най-уязвими са малките деца чиято кожа е много чувствителна, но проблема засяга и възрастните.

Решението е термостатни смесители – смесители за баня, които смесват топла и студена вода, осигурявайки постоянна и безопасна температура на водата, изключвайки вероятността от попарване или температурен шок. Поради факта че обикновенно водата се съхранява над 60 °C – достатъчно висока за да предотвратява развитието на бактерии, използването на термостатни смесители за баня може да ви предпази от изгаряне и тези нежелани инциденти. Повечето наранявания под душа са причинени от подхлъзвания или падания поради инстинктивното отдръпване на човек от водата след попарване или в случай, че бъде полян от студена вода. Използвайки термостатни смесители за баня вие осигурявате нужния комфорт за вас и вашите деца.

Как работят термостатните смесители

Всички термостатни смесители за баня имат вграден термостат, който регулира притока на студената и топлата вода. Когато водата започне да става по-студена или налягането на топлата вода спадне, термостатничната клапа автоматично намаля притока на студената вода за да компенсира. Освен това при внезапно спиране на студената вода например, механизмите в тези термостатни смесители за баня автоматично ще спрат притока на вода, предотвартявайки попарване от прекалено топлата вода.

История на термостатните смесители

Първите термостатни смесители за баня се появяват в Германия, като и до днес те държат лидерската позиция в производството на такъв тип смесители за баня.

Термостатните смесители за баня са бъдещето – в момента навлизат сериозно на пазара, като почти всички качествени производители започват да ги произвеждат. Цените на повечето термостатни смесители за баня са една идея по-скъпи от обикновените смесители за баня, има разбира се и някои доста евтини варианти. Трябва да се внимава, защото в тези случаи цената е за сметка на качеството и ако сте решили да взимате термостатни смесители за вашата баня, по-добре се доверете на нещо малко по-скъпо, което обаче ще издържи във времето.

Ако потърсите в Интернет пространството, може да намерите много сайтове с обзавеждане за баня, където се предлагат всякакви размери и модели термостатни смесители, но ние ви препоръчваме да погледнете споделения линк.

Оставете отговор